Op maandag 2 september start de aannemer met de opbraakwerken in het centrum van Wezel. Aanvankelijk werd vooropgesteld dat dit nog eind augustus zou beginnen. De opbraak betekent meteen de start van de volgende fase van Wezel in ’t Nieuw. Zo gaat de Sint-Jozefslaan tussen de Ringlaan en de Keiheuvelstraat voor een half jaar dicht. De omleiding loopt via de Ringlaan.

Het plaatselijk verkeer volgt de omleiding via Ringlaan, Gerheide en Balen-Neetlaan. Ook de bussen van De Lijn gebruiken dezelfde omleiding. Voor Wezel zijn er haltes aan de Ringlaan en Rotonde. Voor fietsers is er een kleine omleiding voorzien via de Kerkstraat, Vieille Montagnestraat en Ringlaan. Voetgangers kunnen de werf wel passeren. Bezoekers van de winkels in het centrum kunnen hun auto parkeren op een parkeerzone in de Laurierstraat, vlakbij de Sint-Jozefslaan.

 

Vragenverkeer volgt een omleiding via Rijsbergdijk, Soef, Gerheide en Balen Neetlaan. Ter hoogte van de Wezelbaan staat een tonnagebeperking ‘max 3,5 ton, uitgezonderd plaatselijk verkeer’.

 

Voorziene werken

De heraanleg voorziet dat de Sint-Jozefslaan - tussen Ringlaan en Keiheuvelstraat – op een verhoogd plateau wordt aangelegd. Fietsers en voetgangers maken samen gebruik van de ruimte naast de parkeerstroken langs de weg. De weg zelf voert de aannemer uit in beton omwille van het zwaar verkeer dat hier passeert en de duurzaamheid. Tussen de parkeervakken worden bomen aangeplant.